Beoordelingen

Restauratie Atelier Picard nodigt u hierbij uit een beoordeling te schrijven naar aanleiding van een restauratie.

Picard
Average rating:  
 10 reviews
 by Barbara

Dhr. Picard heeft het betreffend schilderij picobello hersteld, en met verwondering voor de expertise en ambacht geniet ik nog eindeloos van de werkzaamheden.

 by Marijke Teijsse Braat

Van af het eerste moment dat ik het atelier van Hans Picard binnen kwam wist ik dat het goed zat. De restauratie die Hans heeft uitgevoerd is perfect gedaan, het schilderij heeft zijn waarde terug en staat niet meer in de kelder, maar hangt weer aan de muur waar het hoort. Ook de prijs was naar verhouding. Bedankt Hans.

 by Mw Hansje Bayer

Mijn hulp had een heel poreus stenen kunstwerk van de 3 Koningen laten vallen en het resutaat was een in 2-en gebroken tableau .

Ik heb gezocht op Internet naar een kunstrestaurateur en uw naam gevonden .

Nu heb ik het weer gerestaureerd in mijn bezit en ben heel erg blij met het resultaat .

Er is niets meer te zien van de breuk en ik wil graag zeggen dat ik over de restauratie meer dan tevreden ben .

Mw Hansje Bayer

 by Christine van Kretschmar

Hans Picard heeft een zwaar beschadigd oud familieportret voor ons gerestaureerd en het resultaat was verbluffend! Schitterend gedaan, een waar kunstwerk! Ik kan zijn vakmanschap te zeerste aanbevelen , het resultaat heeft onze verwachtingen ruimschoots overtroffen.

 by Chris

Hans Picard heeft mijn lamp die gevallen was prachtig gerestaureerd. Het is niet meer te zien dat het gebroken was!

 by Daan

Ik had op een online veiling een ernstig vervuild en vergeeld schilderij gekocht. Het werk leek bijna onherstelbaar beschadigd, maar toch wilde ik een restaurator ernaar laten kijken. Zo kwam ik bij de heer Picard terecht, en het resultaat overtrof alle verwachtingen.Het werk leek eerst alsof je door een gebarsten (gele) zonnebril ernaar keek, maar de contrasten die zijn teruggekeerd maken het werk vele malen sprekender, terwijl de authenticiteit wel gehandhaafd bleef. Sterker nog: het werk is nu nog beter te plaatsen in het oeuvre van de schilder.Al met al ben ik zeer tevreden en zal ik zeker terugkeren, een aanrader voor iedereen!

 by John Verheggen

De Heer Picard heeft een schilderij gerestaureerd dat beschadigd aankwam na een verhuizing van een van onze klanten. De klant was erg blij met het resultaat. De scheur is keurig gerepareerd en het schilderij ziet er weer uit zoals vóór het ongelukkige voorval.
Restauratie atelier Picard staat nu in onze preferred supplier lijst.

 by Kris Hermansson

Hans is an artist and a craftsman and it shows through his care, attention to detail, and enthusiasm with which he approaches his work.

I have an 18th Century landscape that had some minor damage which caught the eye when trying to enjoy painting. Hans provided an onsite consultation, which as mentioned on his Website was free of charge. It was not a rushed meeting, he took his time which I appreciated explaining what the job would entail. He quoted a very reasonable sum and we agreed to the work.

Hans expertly restored my painting and the result truly exceed my own expectations. I cannot recommend his services highly enough.

If you have a piece of art you love which is in need of some TLC, then Hans is the person for the job.

 by Gerard J van den Herik

Mijn vader heeft ooit een tuinman (betonnen beeld mansgroot) als beeld gekocht in Genk België, dit beeld heeft na het overlijden van mijn vader 10 jaar in de schuur gestaan. Het plan was uiteindelijk om het beeld te restaureren. Via een bevriende relatie van veilinghuis de Eland heb ik het adres gekregen van Hans Picard. Hans heeft het beeld naar volle tevredenheid gerestaureerd en waarheidsgetrouw geschilderd. het beeld is weer tot leven gekomen door een vakman.

 by Maria Monsma-Hazelager

Vorig jaar heeft de heer Picard ons schilderij gerestaureerd.
De kleuren zijn weer prachtig, de roestvlekjes die in de loop der jaren op het schilderij te zien waren, zijn allemaal weggewerkt.
Ook heeft de heer Picard de achterkant van het schilderij verstevigd, zodat het schilderij minder
"beweegt" in de lijst. Ben echt hartstikke blij met het resultaat, kijk nu weer met heel veel plezier naar het schilderij.


Walter Voormanns

“Wij hadden op een kunstveiling een beschadigd schilderij gekocht. Via het atelier van de kunstenaar in contact gekomen met de heer Picard. In het doek zat onder andere een onjuist gerepareerde scheur van ruim 20 cm. Hans heeft het doek zeer vakkundig gerepareerd en de overige kleine beschadigingen ook direct weg gewerkt. Het doek ziet er weer prachtig uit en we zijn er dan ook SUPER blij mee! Hans bedankt!”


Ben Voorend

“Hans heeft met veel liefde en respect voor het werk het schilderij schoongemaakt. Wij hebben er weer een sieraad bij!”


Elly en Hennie Korzelius


“Hans Picard heeft met veel vakkennis een beeld van een kind met pop, gemaakt door Kunstenares Truus Coumans, gerestaureerd.
Het beeld heeft voor ons veel emotionele waarde en zijn blij dat Hans dit zo mooi heeft kunnen herstellen.

Hans bedankt.”


Frans Cramer & Conny Koot

“Hans Picard heeft met beleid en veel kennis van zaken een schilderij schoongemaakt en een tegeltableau gerestaureerd.
Ze zijn zo opgeknapt en mooi geworden!
Beste Hans, bedankt voor het uitstekende werk.”


Stichting Dorpshuis Landsmeer

“Vijftig jaar geleden werd het Dorpshuis van Landsmeer aan de Calkoenstraat geopend. Bij die gelegenheid werd een betonnen reliëf van de kunstenaar Atze Haytsma onthuld met figuren die de diverse activiteiten van het dorpshuis symboliseren: sport, toneel en dans. Zelf noemt Haytsma het zijn ‘hoekige periode’, beïnvloed door Bauhaus. Ter gelegenheid van het vijftigjarig bestaan is besloten om het –deels verweerde- kunstwerk te laten restaureren. Aan Hans Picard werd gevraagd met een voorstel te komen dat unaniem werd geaccepteerd. Van 1 juni tot 22 juni 2016 heeft Hans Picard de drie beelden van samen 6 meter hoog en 1,5 breed grondig en deskundig aangepakt. Het resultaat mag er zijn. Het kunstwerk schittert in de zon uit het Westen als nooit tevoren. Een moeilijke, uitdagende klus, op een perfecte wijze uitgevoerd.”

Jan Holvast
Voorzitter Stichting Dorpshuis Landsmeer


Maarten Endt

“Ik ben zeer tevreden over het grondig schoonmaken van ons schilderij “Volendam bij nacht” van W.A. Knip. Na het verwijderen van allerlei aanslag en viezigheid kwamen er details tevoorschijn die het schilderij veel levendiger maken.
Ook het overleg over de restauratie, de snelheid van handelen en tenslotte de prijs bevielen mij zeer.”


Ko van Zeeland

“Een zeer goed advies gehad met duidelijke afspraak wat er gedaan zou worden. Alles naar volle tevredenheid uitgevoerd ben zeer tevreden en zal zeker aanbevelen als iemand iets gedaan wil hebben. Ben echt 100% tevreden.”


Jan en Marleen

“Wij hebben dhr Picard gevonden via internet. We zijn met een paar schilderijen geweest, waarvan er in 1 een behoorlijke scheur zat. We hebben van te voren goed advies gekregen en middels een correcte mailcorrespondentie een offerte aangeboden gekregen. Alle schilderijen zijn vakkundig schoongemaakt en van de scheur is niets meer te zien; uitermate netjes gerestaureerd. Wij hebben ervaren dat dhr Picard zorgvuldig en met passie met zijn aangeboden werk omgaat.”


Fred van den Enk

“Ik ben zeer tevreden over de restauratie van een schilderij dat al lang in het bezit is van mijn familie en daardoor waardevol. Picard heeft een scheurtje gerepareerd, het hele werk gereinigd en aan de achterzijde verstevigd . Het schilderij is nu weer in prima conditie met warme levendige kleuren.”


Ted Badoux

“Hans restaureerde twee Zeeuwse landschapschilderijtjes van ene Tamson, geschilderd rond 1910, uit de nalatenschap van mijn moeder. Zijn liefde voor en kennis van de schilderkunst vielen mij meteen op. Hij beoordeelde de staat en de artistieke waarde van de schilderijtjes waardoor ik weloverwogen kon beslissen. Hans heeft de schilderijtjes en de lijsten heel zorgvuldig schoon gemaakt en gerepareerd. De kleuren leven weer, de paneeltjes zitten verstevigd in hun lijst. Deze landschapjes kunnen weer vijftig jaar mee. De prijzen van Hans zijn redelijk. Hans Picard is een vakman die ik ieder die de schilderijen van zijn of haar familie in goede conditie wil bewaren, kan aanraden.”


Mary Moerman

“Picard straalt vakmanschap en betrouwbaarheid uit. Een schilderij uit 1938 (schilder onbekend, maar voor mij zeer waardevol), is schoongemaakt en licht gerestaureerd en door deze opknapbeurt weer tot leven gekomen. Ik ben heel tevreden met het resultaat en prijs was schappelijk. Fijn dat degelijk vakmanschap nog bestaat!”


Victor Smit – Advic Group

“Picard heeft voor ons een beschadigd werk van Herman Brood “Some dance, some don’t” (gemengde techniek, 1986) gerestaureerd en opgefrist. Ook heeft hij een aantal hout-staal objecten weer als nieuw gemaakt.”


Jet van Santen

“Ik ben zeer tevreden over het restauratie atelier Picard. Er is zowel een schilderij als twee keramieke objecten van mij gerestaureerd en het is allemaal heel mooi geworden. Ook de kosten waren te overzien. Kortom ik ben zeer content!”

Schrijft een review

en